Wat is dorpgolf?

 

 

 

dorpgolf afslag op het Raadhuisplein

 

  

Dorpgolf is een afgeleide van Urban golf wat in 1999 is ontstaan in Californië. Tegenwoordig wordt de sport in elk Europees land beoefend. Dorpgolf (wordt ook wel citygolf, stadsgolf of straatgolf genoemd) verhoudt zich tot het normale golf zoals snowboarden tot skiën, licht rebels en informeel.

 

 

golfbal bijna in de hole

 

 

Dorpgolf, de naam zegt het eigenlijk al, is golfen niet op een golfbaan, maar in het dorp of liever gezegd in het dorpscentrum, een park, op straat, op een sportveld, in een perkje of waar dan ook in de openbare ruimte! In de gemeente Bodegraven zijn circa 15 moeilijke, makkelijke en leuke holes uitgezet die u al spelend leiden langs een veelvoud aan leuke plekjes met lekkere versnaperingen. En vergis u niet, het dorpgolf is nog een flinke uitdaging. Maar het dorpgolf is vooral heel erg leuk!

 

almost golfbal   Er wordt gespeeld met echte golfclubs, een speciale kunststof grasmat (of gewoon hetgras) waarvan kan worden afgeslagen, en met bijna echte golfballen (almostgolfbal)* waardoor de kans op verwondingen of beschadigingen nihil is!

 

Nieuws

Ik wil graag de GRATIS
nieuwsbrief ontvangen

Tafelronde 158 Bodegraven