Het goede doel van Dorpgolf 2013

 

Goede doel 2013 Lerato's Day Care

Ook dit jaar heeft de organisatie achter Dorpgolf, Tafelronde 158 veel tijd en zorg besteed aan het selecteren van een goede doel. Na vorig jaar een bijdrage te hebben geleverd aan een nieuw speeltoestel voor de Zustertuin in Bodegraven heeft de organisatie nu gekozen voor een project in Zuid Afrika: Lerato's Day Care

?

 

Goede doel 2012: "de Oude Zustertuin"

 

 

In 2012 speelden we voor een lokaal goed doel. Eén waar vele Bodegravers en Reeuwijkers een binding mee hebben. De stichting Nederlandsche Tafelronde 158 Bodegraven heeft in 2012 de Zustertuin (Kinderspeel- en Dierenpark in het centrum van Bodegraven) ondersteund bij de aanschaf van een groot nieuw speelkasteel.

Het grote speelkasteel, dat nu in de boomschorsbak in de Zustertuin staat, is in 1994 door de Ronde Tafel financieel mogelijk gemaakt. Een fantastisch initiatief waar de Zustertuin, maar bovenal de Bodegraafse kinderen, bijzonder blij mee zijn en nog steeds van genieten.

Zonder initiatieven vanuit de maatschappij, was de Zustertuin niet geworden tot wat het nu is. Maar dit heeft ook een keerzijde. Iets hebben/krijgen is één, iets onderhouden is twee. Gedurende de 18 jaar dat het speelkasteel deel uitmaakt van de Zustertuin, heeft de Zustertuin zorg gedragen voor het onderhoud en het tijdig vervangen van de noodzakelijke onderdelen. Dit is helaas niet oneindig, de funderingspalen zijn verrot en de loopbrug wordt steeds slechter en gevaarlijker. Vervanging van het speelkasteel heeft momenteel de hoogste prioriteit bij het bestuur van de Zustertuin. Met een financiele bijdrage mogelijk gemaakt door u als deelnemers of als sponsor kan de Tafelronde 158 Bodegraven het bestuur van de Zustertuin financieel ondersteunen. En zo kan voor de huidige en volgende generatie van de Bodegraafse jeugd de speelmogelijkheid in de Zustertuin behouden blijven.

 

Voor meer informatie over "de Oude Zustertuin" verwijs ik u naar de website.

 

Waar spelen we voor?

speelkaster voor in de Zustertuin

 

Uit de oude doos

Krantenartikel uit 1994

 

Ook in 1994 maakte een bijdrage van de Ronde Tafel de aanschaf van het speelkasteel mogelijk.

Nieuws

Ik wil graag de GRATIS
nieuwsbrief ontvangen

Tafelronde 158 Bodegraven